PROJEKTKOORDINÁCIÓ  I  PROJEKTKOORDINÁCIÓ FOLYAMATA

Projekt

koordináció folyamata

Mint projektkoordinátor, egy emberként fogom össze a teljes projektet.

O 04.png

1

Egyeztetjük a projekt részleteit, felmérjük az igényeket. Az igényfelmérés díjtalan!

Ez az egyik legfontosabb fázis. Ha világosan látja, mit szeretne, és számomra is egyértelmű a feladat, akkor a gondok 90%-át kiküszöböltük.

O 04.png

2

Elkészítem a részletes ajánlatot.

A részletes ajánlat mindenre kitér, ami fontos lehet, és az egyéni igényeket is tartalmazza.

O 04.png

3

Helyszíni felmérés, majd a tervezés.

A helyszín a második legfontosabb tényező, mivel rengeteg lehetőséget szabadíthat fel vagy éppen zárhat ki. A tervezés a kivitelezési lehetőségek figyelembevételével történik. Ennek ugyan magától értetődőnek kellene lennie, ám bizonyára Ön is találkozott már olyan esettel, amikor a tervek és a kivitelezési lehetőségek köszönőviszonyban sem voltak egymással… lefogadom, hogy most önkéntelenül bólintott egyet!

O 04.png

4

Optimalizálom a költségeket, elindítom a kivitelezési versenyeztetést.

A tulajdonosi szemlélet nem puszta szólam a részemről. A költségek észszerű leszorítása és optimalizálása kényes feladat, de a piac ismerete a javamra billenti a mérleget. Ugyanez igaz a kivitelezők, alvállalkozók versenyeztetésére.

O 04.png

5

Megkötjük a szerződéseket, kezelem a teljes adminisztrációt.

Az adminisztráció nem a legizgalmasabb része egy projektnek, de létfontosságú, hogy az adatok és a nyilvántartás mindig stimmeljen. Erre kifejezetten ügyelek az egész projekt során.

O 04.png

6

Felügyelem a kivitelezést, a költségek ütemezését.

Ez a fázis igényli a legtöbb hozzáértést és tapasztalatot. A megfelelő alvállalkozók kiválasztása nem csak az ár és a hozzáértés miatt fontos. Számomra ugyanilyen értéket képvisel a megbízhatóság is: a szakember ne tűnjön el hetekre, amikor a legnagyobb szükség van rá, és a minőség, amit szolgáltat, kifogástalan legyen. Ne változtasson menet közben semmin, amiben megállapodtunk, és ne állítsa a bézsről, hogy az valójában wenge.

O 04.png

7

A projekt befejeztével értékelést készítek.

Sok ügyfelem nem feltétlenül igényli az értékelést, de szerintem az is fontos. Jó, ha az ember gyorsan át tudja tekinteni, mi és hogyan zajlott a projekt során.

KOORDINÁCIÓ 11.jpg